Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Underworld: Awakening (Film & OST)

Σε ευχαριστώ, γιατί την χρειαζόμουν μια ..."απαγκίστρωση" θα την πώ, από όσα έχουν δεί τα ματάκια μας και ακούσει τα αυτάκια μας, τελευταία, στο αγωνιώδες ψάξιμο για κάτι φρέσκο και διαφορετικό (το οποίο και δεν έχει και νόημα και σε βγάζει τελείως εκτός τροχιάς , που λέει και ο φίλος Ηλίας).
Η τέταρτη ταινία της σειράς Underworld είναι συνάντηση με παλιά παρέα. Θα βγείτε, θα τα πιείτε, θα γίνετε λιώμα και μετά θα σκέφτεσαι "Μα γιατί δεν βρισκόμαστε πιο συχνά;".
Κάπου εκεί ανάμεσα και μια παλιά σου αγάπη, η Kate Beckinsale -η μόνη γκόμενα που μπορεί να φοράει μια ολόσωμη δερμάτινολατέξ φόρμα και να μην σου θυμίζει την Πφάϊφερ. Εντάξει, η παλιά φλόγα δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η θύμησή της.
Η 3D απόδοση είναι καλή και το σενάριο μια μετριότητα, αλλά το φίλμ είναι η περιπέτεια που θα σε αποζημιώσει για τα 12 ευρώ που έδωσες Ιανουάριο 2012 ,που δεν σου τρέχουν και από τα μπατζάκια. Αν βέβαια είσαι ο τύπος που θα στεναχωρηθείς εάν στα 'Οσκαρ δεν σαρώσει το "Artist", μην μπείς στον κόπο.

Το τέταρτο soundtrack της σειράς, θα μπορούσε να περιγραφεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. "Συνάντηση με παλιά παρέα".
Αυτό αφορά και στο score του Haslinger, που έχει γράψει την μουσική για το πρώτο φιλμ άλλα και το Rise of The Lycans, όμως εγώ θα μείνω λίγο στην συλλογή, που παλιότερα θα λέγαμε "Music for and inspired from...".
Εδώ κατοικοεδρεύει, για άλλη μια φορά το είδωλό μου, ο Danny Lohner (aka Renholdër). Ο άνθρωπος που ευθύνεται για το, πέραν του υπέροχου, remix του "Bring Me the Disco King" του Bowie και το αξεπέραστο μαγείρεμα του "The Outsider" των A Perfect Circle και του "Hole in the Earth" των Deftones, και ήρθε για να αναλάβει 5 remixes από Evanescence, Linkin Park, Ministry, Naked and Famous αλλά και Cure ("Aparat", μα που το ξέθαψε;). Δυστυχώς, όπως και στο φίλμ, η παραγωγή είναι μια χαρά αλλά ο κύριος Lohner δεν ξεπερνά την μετριότητα ή εγώ είμαι πολύ αυστηρός γιατί αυτός ο τύπος, παλιότερα, είχε αγγίξει το τέλειο.
Οι υπόλοιπες παλιές αγάπες (Lacuna Coil, Black Light Burns και οι κιθάρες του Geno Lenardo των Filter)δεν θα ξεφύγουν από αυτό τον χαρακτηρισμό. Ξεχωρίζει παρόλα ταύτα το νέο κομμάτι των Combichrist ("Bottle of Pain").
Την κατάσταση θα σώσουν τα συγκροτηματάκια (δεν το λέω υποτιμητικά),κυρίως άνθρωποι μικρότερου "καλλιτεχνικού εκτοπίσματος", έτοιμοι να σου δώσουν καλό αμερικάνικο hard rock, nu-metal, alternative metal, post grunge,electro rock, rockatronica όπως θές πέσ'το. Collide("Intruder), Flyleaf("Heavy Prey"), Civil Twilight("How'm I Supposed to Die").
Στην τελική, καλό είναι να φέρνουμε και κανένα καινούργιο άνθρωπο στις παλιές παρέες, αν και εμείς πάντα μεταξύ μας θα τα βρίσκουμε καλύτερα.
Αν σου αρέσει η αισθητική του υπερστυλιζαρισμένου Underworld, είτε στο φίλμ είτε στο soundtrack, ακολούθησε και δεν θα απογοητευθείς. Άλλωστε, δεν σε άκουσα να παραπονιέσαι τις προηγούμενες τρείς φορές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.