Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

"Αυτό το Πλοίο που Όλο Φτάνει" Παύλος Παυλίδης & B Movies

Ο Παυλίδης θα είναι πάντα στην καρδιά μας ότι και να κάνει, όπως και να το κάνει.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι αφήσαμε να τον θυμόμαστε κάπου εκεί στις αρχές του αιώνα(περίεργα ακούγεται αυτό αλλά τέλος πάντων), με την διάλυση των Σπαθιών. Ακολούθησε το 2004 ο πρώτος προσωπικός δίσκος με τον πολύ στα πάνω του τότε φολκ μελαγχολικό ήχο, «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα» -πόση αυτογνωσία πια;
Το «Άλλη μια Μέρα» του 2006, του βάζει ξανά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα στα χέρια αλλά τον οδηγεί σε άνισο αποτέλεσμα και είναι φανερό ότι κάπου έχει κολλήσει, γιατί την ακούς την καλή σύνθεση αλλά πόσες φορές μέσα στον ίδιο δίσκο να ακούσεις το ΙΔΙΟ αποτέλεσμα; Αν θες ονόμασε το ταυτότητα. Εγώ το λέω βαρεμάρα.
Πάλι όμως τα συγχωρέσαμε όλα στον Παυλίδη, γιατί είναι οι στίχοι του απίστευτα κινηματογραφικοί, γιατί είναι η φωνή του τόσο αγαπημένη και οι αναμνήσεις μας ακόμα ζωντανές. Στην πορεία εμφανίζονται και οι B Movies, που παίζουν παρέα του, και μια ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο!!! Έκπληξη;
Συνεχίζοντας με την Archangel στο πλευρό του κυκλοφορεί η φετινή του δουλειά στις 3 Μαΐου «Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει». Εδώ χτυπάει φλέβα.
Μπορεί να αργήσαμε σχεδόν δυο μήνες να μιλήσουμε για αυτό το έργο, αλλά είναι ίσως η πιο feelgood μουσική έκδοση που βγήκε στην αγορά τον τελευταίο χρόνο. Επιστρέφουμε σε μια κατά το μεγαλύτερο μέρος ακουστική προσέγγιση της ενορχήστρωσης, όπως στον 1ο προσωπικό δίσκο, αλλά εδώ οι ταχύτητες ανεβαίνουν, οι στίχοι μιλούν για καλοκαίρι, αγάπες, συγνώμες ειλικρινείς και κάθαρση, «καταπληκτικά αντικαταπληκτικα», και ότι γενικά «πάω καλύτερα τώρα». Όπου εντοπίζονται ηλεκτρονικές μεγάλες πινελιές είναι ένα κλείσιμο του ματιού στο παρελθόν δίπλα στον Γκουνταρούλη, και έτσι προκύπτει το ήδη αγαπημένο “Radio Lollipop”. Από την άλλη, όπου έρχονται οι βαριές του σκιές («Περιμένω»), είναι για λίγο αλλά τόσο γοητευτικές, όσο και σωστά τοποθετημένες. Με ένα ιντερλούδιο («Λίγο Πριν») και ένα ορχηστικό κομμάτι («Πέλαγος II»), φτάνουμε στον κύκλο των 14 συνθέσεων και μπορεί να μην σημαίνει για μένα ότι «Ένας Κύκλος Στον Αέρα», αλλά θα συνεχίσω να ακούω κάθε πρωί αυτό τον δίσκο που κάνει την μέρα μου… «Όμορφη Μέρα».
Αν σ’αρεσει η εξομολόγηση ενός καλλιτέχνη που μιλά τώρα πια ευθέως για τον έρωτα όπως ποτέ πριν(«Νοσφεράτου») αλλά και για τους λόγους που διαλύθηκε το σούπερ γκρουπ του («Όλα Όσα Αγάπησα»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.