Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

"Miike Snow" Miike Snow


Την προσοχή σας παρακαλώ.
Ε; Μπάρμπα;
Ε; Εδώ προσέχουμε λέμε!
Λοιπόν…
Ανακοινώνω επίσημα το άλμπουμ του καλοκαιριού.
Καλλιτεχνικά μιλάμε για αριστούργημα. Και μεγάλο κρίμα θα ήταν να μην το κατέβαζες, για αυτό πάτα αυτό το λινκ εδώ.
Έχουμε όλοι ακούσει κατά καιρούς την έκφραση «μικρά ποπ διαμαντάκια». Τώρα ετοιμαστείτε για μια κυκλοφορία με 11 απίθανα, γλυκά, χαρούμενα και για ένα παράξενο λόγο μελαγχολικά κομψοτεχνήματα.
Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι Miike Snow, ένα trio κατά το ένα τρίτο από την Νέα την Υόρκη και τα άλλα δυο τρίτα από την Σουηδία. Όχι ένα οποιοδήποτε τρίο με καμιά κιθαρουλα, μια ντραμς και ένα μπάσο (όχι πως τα σνομπάρω…), αλλά τρεις παραγωγοί και συνθέτες. Επίσης, όχι οποιοιδήποτε παραγωγοί και συνθέτες αλλά ονόματα τρανταχτά. Τα 2/3 που σου έλεγα πριν, έχουν βάλει το χέρι τους στο “X” της Kylie Minogue, στο “Confessions on a Dancefloor” της Madonna, στο “Black Out” της Britney Spears, έχουν συνεργαστεί από την Ultra Nate έως τους Morcheeba και (στο φύλαγα για έκπληξη), έχουν γράψει το “Toxic” και έχουν πάρει ένα Grammy για αυτό!!!
Αλλά να ‘στε σίγουροι ότι για όλα αυτά και άλλα trivia γύρω από τους Miike Snow, θα χυθούν τόνοι μελάνι γιατί η δουλειά αυτή είναι φτιαγμένη για μεγάλα κοινά και τα τραγούδια είναι σχεδόν όλα απόλυτα ραδιοφωνικά. Αυτό πάλι ως καλό το λέω.
Άκουσε το πρώτο single “Animal”, το λυρικό “Silvia”, τα dance “A Horse Is Not A Home” και “In Search of ”, την γλυκόπικρη μπαλάντα “Faker” και απόλαυσε την intelligent art pop electronica που παράγουν αυτοί οι τύποι.
Το μεγάλο στοίχημα τους είναι οι μελωδικές συνθέσεις στο αστραφτερό περιτύλιγμα μιας σκηνής που αγαπά τα κομμάτια-ύμνους. Το καταφέρνουν με το παραπάνω και είναι καταδικασμένοι να επιτύχουν.
Πριν κλείσω απλά θα αναρωτηθώ, τι στο καλό ταΐζουν τον κόσμο στη Σουηδία;
Miike, Roxette, Cardigans, Jens Lekman, Kent, Robyn, Mando Diao, ABBA!!!




Αν σου αρέσουν τα φωνητικά που ταξιδεύουν από τον Prince στους Crowded House, οι κρυστάλλινες παραγωγές, οι πειραματικά ηλεκτρονικές ενορχηστρώσεις και οι απλές συνθέσεις. Γιατί μέσα από το αμπαλάζ οι Miike Snow απλά αποδεικνύουν ότι το σημαντικό στην μουσική είναι το γράψιμο της. Τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρες.
Κυκλοφορεί 9 Ιουνίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xaxa, ήμουνα έτοιμος να γράψω για τον δίσκο και να αμολήσω λινξ για τον λαό, αλλά γκουγκλάροντας έπεσα πάνω σου-ας! δισκάρα έτσι?

Nickolas είπε...

Ws to allo miso toy anartcalled dhlwnw oti den to exw akousei akoma. Efoson omws to grafei o filos pavla synergaths pavla farmakopoios pavla syntrofos Swkraths, tote prepei na einai ontws kalo. Welcome to our family dude!

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.