Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

"Scream" Chris Cornell


Εμένα ο Timbaland με αρέσει. Τι να κάνω; Έχει ταλέντο στην παραγωγή και αγάπη για την Synth Pop της Ευρώπης.
Ο Cornell επίσης με αρέσει. Πως γίνεται να μην σου αρέσει αυτή η φωνή; Άσε που είμαι και συναισθηματικά δεμένος λόγω Soundgarden (αναμνήσεις…), Temple of the Dog (κλασσικοί πια), Audioslave (supergroup).
Τώρα αν μου αρέσει η συνεργασία αυτών των δυο; Κάτσε να ακούσω να σου πω.
Λοιπόν…
Μαζί σε λέει γράφανε. Η συνεργασία ξεκίνησε όταν ο Cornell ζήτησε από τον κύριο Timba να κάνει remix σε παλιό του υλικό. Τελικά τα βρήκανε, ταιριάξανε και κάνανε ολόκληρο δίσκο! Όταν ξεκινά το cd σκέφτεσαι «Φίλε μου Chris… το παραγαμησες!»
Στα 2 πρώτα tracks δεν κατάλαβα Χριστό γιατί είχα πάθει ένα μικρό εγκεφαλικό. Με την κακή έννοια. Στο τρίτο νόμιζα ότι άκουγα Michael Jackson και το πνευματικό του παιδί τον Ne-Yo! Αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος μετά από ένα εγκεφαλικό; Άσχετο αλλά μέχρι και ο Timberlake συμμετέχει στο δίσκο. Μα παντού αυτό το παιδί; Σπίτι δεν έχει να κάτσει;
Προχωράμε και αρχίζω να συνηθίζω ή τα κομμάτια γίνονται καλύτερα. “Get Up” Καλό. Καλούτσικο. “Ground Zero” Το πόδι κουνιέται ρυθμικά. Αυτόνομα. Σεληνιάστηκα μάλλον. “Never Far Away” Αυτό τώρα γιατί μου αρέσει; Κανείς ποτέ δεν θα καταλάβει. Αν πάντως καταλάβει να μου το πει και μένα.
“Take Me Alive” Αυτό το κομμάτι χωρίς Timbaland θα ακουγόταν σαν Tea Party. Τώρα μάλλον Fergie μου θυμίζει! Τα χάπια μου. Ωραίο φινάλε πάντως. Κάνει και ωραίο πέρασμα στο “Long Gone” , όπου –τσουπ-, ραπαρει ο Timba! Αυτό μας έλειπε… Εντάξει το δέχομαι είναι άνω του μετρίου το κομμάτι. Για αυτό το λόγο άραγε στο εξώφυλλο ο Cornell σπάει μια κιθάρα; Εμ, βέβαια! Τα κιθαριστικα ριφ τα ψάχνεις με τα κιάλια στο background.
Ακούω το ομώνυμο “Scream”. Μου αρέσει και αυτό. Πάει , την πάτησα. Με τουμπάρανε!
“Enemy”. Αισίως έφτασα στο 10ο κομμάτι. Το στόμα που είχε στραβώσει από το αρχικό εγκεφαλικό, ήρθε στη θέση του γιατί κατάλαβα ότι ο Chris Cornell θέλει να γίνει η Madonna! Ναι, αυτό είναι. Έτσι όμως όπως τα κατάφερε, το πολύ πολύ να γίνει Keri Hilson ή χορεύτρια των Pussycat Dolls! Τι θα κάνω εγώ λοιπόν; Θα τον κρίνω ως τέτοιο! Μια χαρά το “Enemy” βρε!
Χωρίς πλάκα τώρα (πότε;), το “The Other Side Of Town” είναι ωραίο τραγούδι. To “Climbing Up The Walls” καλύτερο. Αλήθεια λέω. Τυχαιο βεβαια δεν το λες, αφου εδω το χερακι στην παραγωγη το εβαλε ο Ryan Tedder, frontman των One Republic και μαθητης του Timbaland. Κοίτα να δεις έκπληξη για το τέλος, ε;
Τι, δεν τελείωσε ακόμα;
Φτου σου ρε πούστη!
“Watch Out”= “Πρόσεχε”. Στην αρχή τα λένε αυτά φιλαράκι. Μη σκιαζόμαστε τζάμπα. Θα γινόταν άνετα single πάντως.
Hidden track το “Two Drinks Minimum” Blues άσχετο με όλα τα υπόλοιπα –λες και είπε να μας θυμίσει ο Cornell τι μπορεί να γράψει και να τραγουδήσει καλύτερα.
Τέλος λοιπόν για αυτό το άλμπουμ που ακολουθεί και ζηλεύει μπορώ να συμπληρώσω, την πετυχημένη συνταγή του “Loose” της Furtado και φυσικά θα κάνει επιτυχία. Το θέμα είναι όμως ότι ο Cornell δεν ήταν ποτέ η Furtado και δεν έχει ξεκινήσει με το “I’m Like a Bird” αλλά με ένα “Flower”





Αν σου αρέσει το φαινόμενο Timbaland και η βραχνή grunge χροιά του Cornell, κατέβασε το “Climbing Up The Walls” , που είναι και το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, έτσι για αρχή. Μετά, από ένα κάθε μέρα, σαν αντιβίωση! Η θεραπεία για να το συνηθίσεις θα κρατήσει 14 ημέρες. Όσα και τα tracks. Άντε , περαστικά μας. Άσε το “Part of Me” για το τέλος σε παρακαλώ. Δεν θα το αντέξεις διαφορετικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.