Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Lily Allen – It’s not me, it’s you


Ξεκίνησα με μια μικρή επιφύλαξη όταν άκουσα το “Alright, Still…” και επέμενα ότι δεν ήταν δα και κάτι σπουδαίο. Η συνέχεια βέβαια μου απέδειξε ότι δεν πρέπει να είσαι τόσο αρνητικός γιατί καταλήγεις να λούζεσαι αυτά που κοροϊδεύεις. Και όχι μόνο τα λούστηκα αλλά έφτασα σε σημείο να τα εξετάζω γαργαλιστικά. Το πακέτο της αθυρόστομης Βρετανίδας δεν είναι άλλο από το παράδοξο της ίδιας της ιδιοσυγκρασίας της. Το στόμα-βόθρος, η εμφάνιση της κλασικής, alternative Αγγλιδούλας που χορεύει στο χάσιμο της εκάστοτε brit-pop ανακάλυψης, μερικά ναρκωτικά (ελαφρά or βαριά) και αισιόδοξες μελωδίες που κρασάρουν στο μυαλουδάκι σου σαν χαζοτραγουδάει “Fuck you very much” και το χαίρεται. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η ομορφιά στο sophomore “It’s not me, it’s you” έγκειται στο γεγονός ότι η ρίμα με την παραγωγή είναι τόσο ασυνάρτητες που δένουν μόνο με την παρουσία της Allen. Αν ο δίσκος αυτός είχε ηχογραφηθεί από τη Madonna, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί προκλητικός. Αν έβλεπες στο εξώφυλλο να ποζάρει η Katy Perry θα καταλάβαινες ότι προσπαθεί να γίνει anglophile και να κάνει στροφή όσον αφορά στο target group της. Αν πάλι άκουγες τη φωνή της Aguilera, θα κατέστρεφε την χαριτωμενιά των κομματιών με την αγριοφωνάρα της. Είναι γεγονός ότι η Lily Allen είναι το pop φαινόμενο της εποχής μόνο και μόνο γιατί έτσι το έχει συλλάβει η ίδια. Δεν έχει να κάνει με τον Mark Ronson, τον Greg Kurstin, την εταιρεία της και το MySpace. Καμία δεν θα μπορούσε να έχει τέτοιο καλλιτεχνικό hype με αυτή τη γλυκανάλατη φάτσα και μερικά στιχάκια που στην τελική πολλοί μπορούν να γράψουν στο blog τους. Πάρε για παράδειγμα το “The Fear” που ανέβηκε στην κορυφή των UK charts. Σε καμία περίπτωση το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό του νέου album, αλλά πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να το μουρμουρίζει; Και άλλες πόσες έχεις μπει στο MySpace της για να ακούσεις το “Fuck You” με τα πιο groovy, ρυθμικά staccato στα πλήκτρα των τελευταίων χρόνων; Και γιατί βάζεις στο repeat το tracklist χωρίς να σε πειράζει που τα έχεις ήδη ακούσει όλα πάνω από 3 φορές; Δεν υπάρχει εξήγηση, απλά η μουσική της Lily Allen είναι όσο catchy χρειάζεται για να μην τη βαριέσαι και άλλο τόσο μελετημένη και καλοδουλεμένη που δεν σε παραξενεύει που την ακούς, ακόμα κι αν η δισκοθήκη σου είναι γεμάτη με Oasis, Bjork, P!nk και Antony. Μπερδεύτηκες, ε; It’s not you, it’s Lily Allen baby!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.